flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заява апеляційного суду Черкаської області

15 липня 2015, 12:00

        Повідомляємо, що копію ухвали Черкаського окружного адміністративного суду про відкриття провадження в адміністративній справі № 823/1339/15 від 07.07.2015 разом з копією позовної заяви  судді апеляційного суду Черкаської області Бондаренка С.І. до апеляційного суду Черкаської області, зборів суддів апеляційного суду Черкаської області, голови апеляційного суду Черкаської області Бабенка В.М.  про визнання протиправним та скасування рішення в частині  обрання головою апеляційного суду Черкаської області Бабенка В.М. апеляційний суд Черкаської області отримав  13.07.2015 о 14 год.50 хв.

            Зі змісту ухвали суду вбачається, що вказана справа  була призначена до судового розгляду Черкаського окружного адміністративного суду на 14 год.10 хв. 14.07.2015.

            Відповідно до частини третьої статті 35 КАС України повістка повинна бути вручена не пізніше ніж за три дні до судового засідання, крім випадку, коли повістка вручається безпосередньо в суді. Повістка у справах, для яких встановлено скорочені строки розгляду, має бути вручена у строк, достатній для прибуття до суду.

            Враховуючи викладене, не вбачаючи необхідності розгляду цієї справи в скорочені строки, на підставі статті 150 КАС України до Черкаського окружного адміністративного суду було направлено лист з проханням відкласти розгляд позовної заяви судді апеляційного суду Черкаської області Бондаренка С.І. до апеляційного суду Черкаської області, зборів суддів апеляційного суду Черкаської області, голови апеляційного суду Черкаської області Бабенка В.М. про визнання протиправним та скасування рішення в частині  обрання головою апеляційного суду Черкаської області Бабенка В.М. – для подання письмових заперечень проти цього позову та належним чином завірених копій документів на виконання ухвали суду.

            Окрім того голова апеляційного суду Черкаської області наразі перебуває у щорічній відпустці і офіційно не був повідомлений про час і місце розгляду справи відповідно до вимог Закону.

            Відтак, матеріали, які наразі поширюються в ЗМІ про, буцім то, безпідставну неявку Володимира Бабенка до суду не відповідають дійсності і є ні чим іншим, як маніпулюванням суспільною думкою та введенням в оману громадськості.