flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спростування недостовірної інформації в ЗМІ

24 липня 2015, 09:00

21 липня 2015 року на сайті http://antenna.com.ua було розміщено матеріал Вікторії Пожар «Суддя взяла самовідвід у справі Бабенка» про розгляд справи № 823/1339/15 за позовом Сергія Бондаренка.

У зазначеному матеріалі подано недостовірну інформацію, яка потребує спростування.

Розгляд справи по суті не відбувся у зв’язку з самовідводом судді, а не її «відклали через  нововиявлені обставини». 

Довідково: Новови́явлені обста́вини — у процесуальному праві узагальнена категорія юридичних фактів, які мають суттєве значення для вирішення справи, але не були відомі суду та іншим учасникам процесу на момент постановлення рішення, внаслідок чого була допущена судова помилка.

Окрім того, у матеріалі неправильно зазначено причину самовідводу судді Валентини Тимошенко.

Валентина Петрівна Тимошенко є суддею Черкаського окружного адміністративного суду, отже вона не могла голосувати за «кандидатуру Володимира Бабенка», який є головою апеляційного суду Черкаської області. Адже, відповідно до ст. 20 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», «Голова місцевого суду, його заступник, голова апеляційного суду, його заступники, голова вищого спеціалізованого суду, його заступники обираються на посади зборами суддів відповідного суду із числа суддів цього суду».

Звертаємось до редакції мультимедійного хабу «Антена» з проханням виправити зазначені неточності і надалі фахово та достовірно подавати інформацію.