flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Веб-сайти судів стають інформативнішими

17 вересня 2015, 08:46

Начальник відділу інформаційно-документального забезпечення Юлія Баранько взяла участь у круглому столі на тему «Проблемні питання наповнення офіційних веб-сайтів судів». Захід у м. Києві проводила громадська організація «Інститут розвитку регіональної преси», яка реалізує проект «Сприяння прозорості влади: моніторинг відкритості веб-сайтів центральних органів виконавчої влади, судів та місцевих органів влади України».

У заході взяли участь представники судів, веб-сайти яких було досліджено, представники громадськості та експертного середовища.

Круглий стіл було присвячено обговоренню необхідності оприлюднення інформації за параметрами моніторингу, зокрема: про необхідність системи обліку публічної інформації, інформація про використання бюджетних коштів, декларації суддів, інформація про державні закупівлі тощо.

Так, представник ГО «Інститут розвитку регіональної преси», адвокат, медіа-юрист Людмила Опришко презентувала проект по моніторингу відкритості веб-сайтів судів та акцентувала увагу на важливості комунікацій з громадськістю для покращення доступу до публічної інформації про діяльність судів.

Уповноважений Верховної Ради України з питань підготовки конституційних подань та дотримання права на доступ до публічної інформації пані Ірина Кушнір розповіла про право на доступ до публічної інформації та механізми контролю його дотримання в Україні. До обговорення також долучилися керівник спільної програми Європейського Союзу та Ради Європи «Зміцнення інформаційного суспільства в Україні» Роман Шлапак та експерт Ради Європи з питань захисту персональних даних та доступу до публічної інформації Оксана Нестеренко.

Окрім того у ході круглого столу було обговорено необхідність оприлюднення інформації за параметрами моніторингу та необхідності створення та запровадження стандартів для веб-сайтів судів.

Після обговорення найбільш актуальних проблем у наповненні веб-сайтів судів та вивчення обґрунтованих зауважень судів наприкінці вересня заплановано провести конференцію, присвячену результатам дослідження.