flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Черкаської області третій в Україні за динамікою зростання інформаційної відкритості офіційних веб-сайтів судів України вищого та апеляційного рівня у 2015 році

01 жовтня 2015, 08:02

 

30 вересня 2015 року Інститут розвитку регіональної преси (ІРРП) оприлюднив рейтинг відкритості 47 офіційних веб-сайтів судів вищого та апеляційного рівня.

Згідно цього рейтингу апеляційний суд Черкаської області посів третє місце за динамікою зростання інформаційної відкритості  офіційних веб-сайтів судів України вищого та апеляційного рівня у 2015 році, що в загальному заліку дало можливість сайту суду потрапити до ТОП-10 найкращих.

         Моніторинг відкритості веб-сайтів судів України проводиться вперше та включає оцінювання за 111 змістовними та 48 технічними параметрами. Змістовні параметри передбачають оцінювання на повноту, актуальність та навігаційну доступність інформації, а технічні параметри демонструють наявність або відсутність певної технічної можливості. Для дослідження було обрано всі суди апеляційної ланки та вищі суди – Конституційний Суд України, Верховний Суд України, Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ, Вищий господарський суд України, Вищий адміністративний суд України.

Мета дослідження – визначити, наскільки веб-сайти судів відповідають вимогам Закону України «Про доступ до публічної інформації» та як зручно користуватися інформацією та електронними сервісами на сайтах судів. 

Результати моніторингу та пропозиції щодо обов’язкових розділів сайтів судів буде опубліковано на сайті ІРРП.