flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Думати по-новому: майбутнє судової влади України створюють голови судів

05 жовтня 2015, 08:05

 

Голова апеляційного суду Черкаської області Володимир Бабенко взяв участь у інноваційній пілотній навчальній програмі з питань судового адміністрування «Думати по-новому: майбутнє судової влади України створюють голови судів», що тривала з 28 вересня по 1 жовтня у Києві.

– Судова влада України стала на тривалий, цікавий і дуже необхідний шлях реформування. Наразі є суспільний запит щодо стандартів роботи українських судів на європейському рівні. Відтак ми, голови судів, маємо першими переймати передовий позитивний досвід закордонних колег і впроваджувати його в своїх судах. Лише так ми досягнемо позитивних результатів,  – підкреслив Володимир Бабенко.

Саме на важливості ролі прогресивних голів судів наголошували організатори навчання – Національна школа суддів України, Державна судова адміністрація України, Проект USAID «Справедливе правосуддя», Університет штату Мічиган та Проект канадського уряду «Освіта суддів для економічного розвитку».

Навчальна програма складалася з таких блоків:

1. Розвиток виконавчої команди суду: голови суду та керівника апарату.

2. Управління кадрами задля видатних результатів роботи: від суддів до керівників апаратів та працівників суду.

3. Особиста комунікація, як наріжний камінь успішного лідерства.

4. Лідерство через технології: Управління електронною інформацією та соціальними медіа.

До викладацького складу пілотної програми входили досвідчені викладачі Університету штату Мічиган (США), а також голови судів США та Канади: д.Морін Е. Конер – професор Університету штату Мічиган, Росана Пітерсон – голова Федерального окружного суду США (Східний округ штату Вашингтон), Террі Керрі – проректор та віце-президент з кадрових питань викладацького складу університету штату Мічиган, Франк Марокко – Голова Вищого Суду провінції Онтаріо (Канада), Андреа Армстронґ – генеральний директор Turnaround Technology LLС та Девід Нуффер – Голова федерального суду США (округ Юта).

Метою навчання було розкриття, закріплення та розвиток лідерських якостей кожного очільника суду, формування спільного бачення процесу реформування судової системи задля забезпечення відкритості, доступності та прозорості діяльності суду.

        Як зазначила Морін Конер, директор програми з питань судового адміністрування Університету штату Мічиган,  всі ці курси було прочитано на впровадження в життя однієї ідеї: плану дій заради змін.


 

Фото-галерея