flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники судової влади Черкащини ознайомилися з роботою своїх колег з Одеси

21 квітня 2016, 16:43

 

21 квітня голова апеляційного суду Черкаської області Володимир Бабенко, суддя, Президент Асоціації суддів Черкаської області Оксана Карпенко, заступник керівника апарату Людмила Бойко, начальник відділу інформаційно-документального забезпечення Юлія Баранько, а також голова Монастирищенського районного суду Черкаської області Микола Бурлака, Голова правління ГО «Центр соціальної адаптації» Геннадій Мельниченко відвідали Київський районний суд м. Одеси. Голова цього суду Сергій Чванкін розповів про роботу свого суду та новації у ній.

Так, у суді діє інформаційний центр, в якому громадяни за лічені хвилини отримують інформацію, яка їх цікавить. Також в суді працює безкоштовний Wi-fi для громадян та облаштовано місця, де можна зарядити мобільні пристрої. В коридорах суду є книжні полички з художньою літературою для відвідувачів суду. Окрім того, на базі Київського районного суду міста Одеси було запроваджено проект «Електронний суд» та «Інформаційно-платіжний термінал». Основний принцип проекту «Електронний суд» полягає в налагодженні процесу оперативного обміну інформацією в електронному вигляді між судовими установами, учасниками судового процесу, а також іншими державними структурами з метою забезпечення справедливого та неупередженого правосуддя в Україні. Перевагами електронного суду є доступність та оперативність, рух справ по судах різних інстанцій, швидкість розгляду справ та обмін інформацією, а також економія коштів на відправку кореспонденції.

 Насамкінець  Сергій Чванкін розповів про створену на базі суду ГО «Асоціація слідчих суддів України» та запропонував колегам проводити спільні відеоконференції задля вирішення проблемних питань, які виникають під час розгляду справ. Володимира Бабенка дуже зацікавила така ініціатива і він пообіцяв обговорити з судовим корпусом Черкащини можливість співпраці в зазначеному напрямі.

 

Фото-галерея