flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя-секретар судової палати у цивільних справах Апеляційного суду Черкаської області взяла участь у семінарі щодо практики досудової та наглядової пробації

26 червня 2017, 12:57

22-23 червня 2017 року у Черкасах відбувся семінар щодо практики складання досудової доповіді та деяких питань, що стосуються наглядової пробації, що був ініційований Міністерством юстиції України за сприяння проекту (програми) міжнародної технічної допомоги Уряду Канади «Експертна підтримка врядування та економічного розвитку (EDGE)», що реалізується «Agriteam Canada Consulting LTD.”

Участь у даному заході взяла суддя-секретар судової палати у цивільних справах - Василенко Людмила Іванівна. Також на семінар були запрошені представники Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, Національної школи суддів України, Генеральної прокуратури України, Національної академії прокуратури України, управлінь пробації міжрегіональних управлінь з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України інших органів державної влади.

З вітальним словом до учасників заходу звернулися Олег Янчук -директор Департаменту пробації Міністерства юстиції України; Катерина Новохацька - керівник Проектного офісу Міністерства юстиції України з питань пробації  та Тетяна Слуцька - начальник відділу забезпечення діяльності заступника голови ВССУ. 

В рамках заходу фахівці вивчали та обговорювали історичні передумови, міжнародні стандарти, зміст, функції та форму досудової доповіді, методику її складання та інші проблемні питання які виникають при взаємодії судів з органами пробації та акцентували увагу на врахування судами висновків досудової доповіді при постановленні рішень. 

Впровадження такої форми роботи має переваги як для засуджених так і для держави вцілому. 

Довідково: Пробацією називають нагляд, контроль і надання допомоги особі, яка скоїла правопорушення і відбуває покарання у громаді, або готується до звільнення з місць позбавлення волі. Розрізняють три види пробації: досудову, наглядову та пенітенціарну.