flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Незважаючи на нестачу суддів, судочинство в Апеляційному суді здійснюється на належному рівні» – суддя-спікер Апеляційного суду Черкаської області Оксана Карпенко.

10 листопада 2017, 11:25

У своєму коментарі для газети «Закон і Бізнес» суддя-спікер Апеляційного суду Черкаської області Оксана Карпенко висловилася щодо вкрай складної кадрової ситуації, яка нині склалася в судах Черкащини.

«З метою забезпечення доступу до правосуддя та дотримання розумних строків при розгляді справ (проваджень) за 9 місяців поточного року подано клопотань про направлення кримінальних проваджень з одного суду до іншого в межах юрисдикції одного суду апеляційної інстанції (ст.34 КПК) щодо 559 апеляційних скарг і матеріалів», — зазначила у своєму коментарі Оксана Карпенко.

Таке складне становище створює загрозу для забезпечення ефективного, справедливого та якісного правосуддя, а також порушує права громадян на судовий захист.

«Незважаючи на те що судді працюють в меншій кількості, ніж визначено штатною чисельністю, судочинство в апеляційному суді здійснюється на належному рівні та в передбачені законодавством строки», - запевнила суддя-спікер Апеляційного суду Черкаської області Оксана Карпенко.

 

 

 

Повний текст статті читайте за посиланням: http://zib.com.ua/ua/130694-suddiv_ne_vistachae_u_80_miscevih_zagalnih_sudiv_cherkaschin.html