flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Введення в дію інституту дізнання допоможе оптимізувати роботу слідчих та зменшить навантаження на них», - заступник голови Апеляційного суду Черкаської області Віктор Єльцов

24 листопада 2017, 09:52

22 листопада 2017 року відбулася міжнародна конференція на тему: "Кримінальний процесуальний кодекс України 2012 р.: проблеми застосування та перспективи удосконалення". Участь у ній взяли заступник голови Апеляційного суду Черкаської області Володимир Бородійчук та заступник голови Апеляційного суду Черкаської області Віктор Єльцов. Також серед присутніх були народні депутати України, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, керівники та представники правоохоронних органів, міністерств та відомств, представники судової гілки влади, міжнародні експерти, адвокати, провідні вчені, представники громадських та міжнародних організацій.

Організували захід  Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності спільно з Комітетом Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя та за підтримки Консультативної місії Європейського Союзу в Україні.

Зі вступним словом перед учасниками виступили: Андрій Кожем’якін – голова Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, Юрій Луценко – генеральний прокурор України, Вадим Троян – заступник міністра внутрішніх справ України, Сергій Князєв – голова Національної поліції України, а також заступник голови Апеляційного суду Черкаської області Віктор Єльцов.

Під час свого виступу Віктор Єльцов торкнувся питань застосування та перспектив удосконалення КПК України. «У зв’язку з наявним перевантаженням слідчих, необхідно ввести в дію інститут дізнання, - зазначив заступник голови апеляційного суду Черкаської області Віктор Єльцов. - Це допоможе оптимізувати роботу слідчих як органу досудового розслідування та зменшить надмірне навантаження на них. Що, в свою чергу, сприятиме вирішенню завдань кримінального процесу у частині дотримання розумних строків у кримінальному судочинстві та захисту особи, суспільства і держави від кримінальних правопорушень»

Під час панельних дискусій також було обговорено наступні питання: підвищення ефективності досудового розслідування; вдосконалення процедури застосування запобіжних заходів у кримінальному провадженні; запровадження спрощеного порядку розслідування кримінальних правопорушень; особливі порядки кримінального провадження; захист прав окремих категорій потерпілих від злочинів у кримінальних провадженнях.