flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Апеляційного суду Черкаської області взяв участь у міжнародній конференції

04 грудня 2017, 15:01

Голова Апеляційного суду Черкаської області Володимир Бабенко взяв участь у V міжнародній науково-практичній конференції "Судове адміністрування як складова реформи правосуддя", яка пройшла 1 грудня 2017 року в Києві.

Зі своїми доповідями виступили голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк; голова Верховного Суду Валентина Данішевська; міжнародний експерт з оцінки якості роботи суду Пім Альберс; консультант з питань реформи сектору правосуддя, експерт Ради Європи Рей Бернінгем; проректор з забезпечення організаційної діяльності Національної школи суддів України Володимир Мазурок; професор науково-дослідного центру з питань судочинства факультету політичних та соціальних наук Болонського університету Даніела Каваліні та інші.

Учасники конференції обговорювали питання проведення оптимізації мережі судів, визначення оптимальної кількості суддів та працівників апаратів судів з урахуванням судового навантаження. У своїх виступах спікери також відзначали важливість системи оцінки якості роботи судів, яка дозволяє зрозуміти недоліки у роботі та в подальшому їх усувати. Наголошували на важливості комунікаційного підходу в налагодженні питань довіри до суду та дотриманні балансу між незалежністю судової системи та ефективним управлінням. Під час конференції серед іншого торкнулися питань щодо навчання судових адміністраторів, світових стандартів судового адміністрування тощо .