flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося виїзне засідання Консультативної ради голів судів при ВРП

09 липня 2018, 09:05

В.о. голови апеляційного суду Черкаської області Віктор Єльцов прийняв участь у виїзному засіданні Консультативної ради голів судів при Вищій раді правосуддя, яке відбулося 06 липня 2018 року у місті Кам’янці-Подільському Хмельницької області.

Захід організовано спільно Вищою радою правосуддя, Програмою USAID «Нове правосуддя» та канадсько-українським Проектом підтримки судової реформи.

Участь у заході взяли Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк, заступник Голови Верховного Суду Богдан Львов, Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, проректор Національної школи суддів України Наталія Шукліна, Голова Ради суддів України Олег Ткачук, керівник Україно-канадського проекту підтримки судової реформи в Україні Любомир Маркевич.

Під час зустрічі очільники судових органів обговорили актуальні питання здійснення судової реформи та проблеми судової влади, а також  «стратегічні та тактичні» завдання на найближчий час.

До того ж учасники засідання обмінялися пропозиціями і зауваженнями до проектів Положення про Державну судову адміністрацію України, Положення про територіальне управління Державної судової адміністрації України, Порядку надання Радою суддів України методичної допомоги органам суддівського самоврядування та здійснення контролю за організацією роботи судів, а також вирішували актуальні для керівників апеляційних судів питання, зокрема щодо процедури укрупнення судів, захисту суддівської незалежності, обсягу повноважень голів судів та посилення їх ефективного впливу на покращення організації роботи судів, створення та розвитку ЄСІТС, долучення суддів до законотворчої роботи та налагодження всередині системи оперативного обміну інформацією щодо стану незалежності суддів в регіонах та з інших питань.