flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Уповноважений представник РСУ в Черкаській області Оксана Савенко долучилась до обговорення питань конфлікту інтересів у суддівській діяльності

03 вересня 2018, 17:00

3 – 4 вересня 2018 року в м. Одеса проходить консультативна зустріч Ради суддів України щодо особливостей запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у суддівській діяльності.
Участь у ній бере член ради суддів України, суддя Городищенського районного суду, уповноважений представник РСУ в Черкаській області Оксана Савенко.

Під час заходу учасники обговорять типові ситуації конфлікту інтересів у суддівській діяльності.
Зокрема, серед питань порядку денного:

- обговорення повноважень РСУ в контексті вимог антикорупційного законодавства щодо врегулювання конфлікту інтересів;

- проблемні питання врегулювання конфлікту інтересів, який врегульовується у порядку, визначеному процесуальним Законом;

- особливості запобігання конфлікту інтересів в діяльності суддів, який не може бути врегульовано в процесуальний спосіб;

- притягнення суддів до відповідальності за порушення вимог законодавства з питань етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Насамкінець буде надано рекомендації щодо запобігання, виявлення та врегулювання конфлікту інтересів.

Застосування норм сучасного антикорупційного законодавства у професійній діяльності суддів, питання врегулювання конфліктів інтересів є актуальними питаннями сьогодення.

Довідково: Рада суддів України відповідно до Законів України здійснює контроль за додержанням вимог законодавства щодо врегулювання конфлікту інтересів у діяльності судді.