flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд засудив чоловіка, що п’яним збив пішохода на смерть і зник з місця пригоди

04 вересня 2018, 08:44

Апеляційний суд Черкаської області скасував вирок районного суду, призначивши більш жорстке покарання винуватцю ДТП, внаслідок якого загинула людина.

Рано-вранці чоловік здійснив наїзд на жінку, яка рухалася біля лівого краю дороги в попутному з автомобілем напрямку. Внаслідок отриманих травм жінка померла. Сам же водій з місця пригоди зник. Через 6 годин після інциденту особу водія було встановлено та проведено освідування на стан алкогольного сп'яніння, виявилося, що за кермом він був п’яним. 

Вироком Маньківського районного  суду чоловіка засуджено до 5 років позбавлення волі без позбавлення права керувати транспортними засобам. Та, застосувавши до нього ст.75 КК України, звільнено від відбування покарання з іспитовим строком на 3 роки. Також суд визначив виплатити
200 тис. грн. дочці померлої на відшкодування моральної шкоди.

В апеляційній скарзі прокурор порушив питання про скасування вироку суду через невідповідність призначеного судом покарання тяжкості злочину.

Колегія суддів апеляційного суду Черкаської області дійшла висновку, що злочин відноситься до категорії тяжких, а також прийняла до уваги поведінку обвинуваченого, який після скоєного не відшкодував потерпілій моральної шкоди в повному обсязі.

Відтак, рішення суду першої інстанції в частині призначення покарання апеляційним судом Черкаської області скасовано та призначено винуватцю ДТП покарання у виді 3 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки. В решті вирок Маньківського районного суду залишено без змін.

Вирок може бути оскаржений до Верховного Суду шляхом подання касаційної скарги безпосередньо до касаційної інстанції протягом трьох місяців з дня його проголошення.