flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося професійне обговорення досвіду та перспектив пілотних проектів електронного суду

18 вересня 2018, 16:33

Запровадження системи «електронний суд» – це спрощення доступу громадян до правосуддя, прискорення розгляду справ та забезпечення прозорості правосуддя. 

Результати та тенденції електронного судочинства обговорювали 18 вересня 2018 року в м.Одеса під час круглого столу по темі: «Покращення доступу до правосуддя: досвід та перспективи пілотних проектів е-суду».

Захід проходив за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID та Ради суддів України. Участь у ньому взяли представники Вищої ради правосуддя, члени Ради суддів України, судді, адвокати, працівники Національної поліції в Одеській області. Черкаську область представляла член Ради суддів України, суддя Городищенського районного суду, уповноважений представник РСУ в Черкаській області Оксана Савенко.

В ході круглого столу члени Ради суддів України та інші учасники круглого столу ознайомилися з результатами впровадження пілотного проекту «Електронний суд» на базі Київського районного суду м.Одеси (2015 – 2016 р.р.).

Учасників також було поінформовано про новий спільно з Головним управлінням Національної поліції в Одеській області пілотний проект онлайн звернень до суду в адміністративних справах по оскарженню санкцій за порушення Правил дорожнього руху.

 

 

Серед питань, які обговорювалися під час круглого столу – поточний стан та перспективи запровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, а також стан електронного судочинства в господарських судах.

Впровадження системи електронного доступу до правосуддя розпочалось наприкінці минулого року. Її основним завданням є забезпечення швидкого і зручного доступу громадян до інформації про рух судової справи, час і місце її розгляду, обміну процесуальними документами між судом та учасниками судового процесу із застосуванням електронного цифрового підпису.