flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова суду взяв участь в обговоренні судової практики при проведенні негласних слідчих дій щодо корупційних злочинів

28 листопада 2018, 13:01

Голова Апеляційного суду Черкаської області Володимир Бабенко взяв участь у тренінгу на тему: “Судова практика при проведенні негласних слідчих (розшукових) дій у  кримінальних провадженнях щодо корупційних злочинів ”, що відбувся 26–27 листопада 2018 року у Києві.

Організатор заходу - Національна школа суддів України за підтримки проекту Програми Ради Європи та Європейського Союзу “Партнерство заради належного врядування” Проект “Боротьба з корупцією в Україні”.

Протягом двох днів учасники розглядали низку питань, зокрема, щодо особливостей судового контролю при проведенні негласних слідчих (розшукових) дій, видів негласних слідчих (розшукових) дій та їх процесуального оформлення.

Особливу увагу було зосереджено на міжнародних стандартах забезпечення прав людини при проведенні негласних слідчих (розшукових) дій. В цьому контексті голова Апеляційного суду Черкаської області Володимир Бабенко зазначив: «Негласність проведення під час здійснення кримінального провадження окремих процесуальних дій ніяким чином не повинна створювати можливості для зловживань, результатом яких може стати порушення прав та свобод особи».

Детальну увагу було зосереджено на міжнародних стандартах забезпечення прав людини при проведенні негласних слідчих (розшукових) дій, а також розглянуто проблемні питання щодо ключових аспектів розгляду клопотань про дозвіл на проведення негласних слідчих (розшукових) дій.

На думку організаторів, тренінг є дуже актуальним у контексті застосування судового контролю за дотриманням фундаментальних прав та свобод, які обмежуються при ухваленні рішень та проведенні негласних слідчих (розшукових) дій.