flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Володимир Бабенко взяв участь у конференції «Роль Верховного Суду в забезпеченні прав і свобод людини»

14 грудня 2018, 14:30

Голова Апеляційного суду Черкаської області Володимир Бабенко взяв участь у конференції «Роль Верховного Суду в забезпеченні прав і свобод людини», що пройшла 14 грудня 2018 року в Києві.

Зазначена конференція організована Верховним Судом за підтримки Проекту Ради Європи “Підтримка впровадженню судової реформи в Україні” з нагоди річниці створення Верховного Суду.

На відкриття конференції завітали також Президент України  Петро Порошенко, прем‘єр-міністр України Володимир Гройсман та спеціальний представник Генерального секретаря Ради Європи в Україні Режі Брійя. Високопсадовці виступили з вітальним промовами.

Голова Верховного Суду Валентина Данішевська виступила зі спеціальною доповіддю “Ефективний захист прав і свобод людини: перший рік нового Верховного Суду”. 

Учасники конференції обговорюють досягнення та випробування першого року роботи Верховного Суду, виклики в питаннях забезпечення верховенства права та ефективного захисту прав людини й основоположних свобод, які постають перед верховними судами різних країн.

Серед основних сесій конференції:

- рік роботи Верховного Суду: перші результати та нові виклики

-   три “кити” судової влади: незалежність, компетентність, доброчесність як фундамент правової держави

-   виклики, що стоять перед верховними судами в питаннях ефективного захисту прав і свобод людини.

Серед запрошених гостей також були судді Верховного Суду, працівники Вищої ради правосуддя і Вищої кваліфікаційної комісії суддів.