flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя-спікер Оксана Карпенко провела «Урок справедливості» для школярів

24 січня 2019, 16:57

Суддя-спікер Апеляційного суду Черкаської області Оксана Карпенко провела тематичний захід для учнів 3 – Б класу Черкаської загальноосвітньої школи №21 ім.Ю.Іллєнка.

Захід здійснено в рамках реалізаціі грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя». Всеукраїнську акцію «Урок справедливості» ініційовано Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України (АРССУ) за підтримки Ради суддів України (рішення РСУ від 17.09.2018 №59). 

Школярам запропонували подивитися навчальний мультик «Кінь проти Хом’яка». За сценарієм Кінь загубив підкову, а Хом’як її знайшов. Проте Кінь захотів, повернути втрачену річ. Не дійшовши згоди, герої мультику звернулися до Черепахи, щоб та вирішила їхній спір.

В процесі перегляду учні висловлювали свою точку зору, аргументували її та обговорювали на чийому боці правда.

«Можна сказати, що сьогодні діти спробували себе у ролі суддів. Вони вчилися приймати виважені рішення та знаходити компроміс у вирішенні суперечки. Висували цікаві та нестандартні гіпотези розв’язання питання», - зазначила суддя-спікер Оксана Карпенко.

«Урок справедливості» мав на меті ознайомити дітей з місією суду в суспільстві.

«Правової свідомості треба вчити змалечку. Я мрію, щоб ці діти, виросли свідомими громадянами нашого суспільства, з твердим переконанням, що суд – це місце, де вирішують суперечки, відповідно до закону, по справедливості», - підсумувала Оксана Карпенко.