flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У суді відбувся практичний семінар для студентів щодо захисту інтелектуальної власності

24 квітня 2019, 16:48

З нагоди відзначення Всесвітнього дня інтелектуальної власності в Апеляційному суді Черкаської області відбувся тематичний семінар у формі модельного засідання для студентів 4 курсу спеціальності «Право» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького під керівництвом завідувача кафедри інтелектуальної власності та цивільно-правових дисциплін Наталії Попової та викладача Владислава Колодницького.

Відвідини студентів почалися з короткої екскурсії судом, яку провела помічник голови суду Людмила Гончар.

Голова суду Володимир Бабенко відкрив семінар вітальною промовою. Він розповів майбутнім правникам про особливості професії. «Надважливим завданням для нас є те, щоб судові рішення були не лише законними та неупередженими, а й справедливим. Кожен громадянин повинен бути впевнений у захисті своїх прав та свобод і пам’ятати, що усі рівні перед законом», - зазначив Володимир Бабенко.

Суддя-спікер Оксани Карпенко розповіла майбутнім правникам про нюанси судового провадження в апеляційній інстанції. Напередодні студентам було роздано модельну справу, яка стосувалася питань захисту прав інтелектуальної власності. Кожен повинен був висловити свою позицію та обґрунтувати її, посилаючись на норми права. Головувала на тренувальному засіданні суддя-спікер суду Оксана Карпенко. Вона вислуховувала позиції сторін, принагідно, поправляючи та підказуючи студентам як правильно поводитися у процесі.

«Сьогодні студенти отримали гарний досвід. Такі практичні заняття допоможуть їм зрозуміти специфіку майбутньої професії, на власному досвіді спробувати себе в ролі представників-учасників процесу», - прокоментувала захід Оксана Карпенко.