flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя-спікер вчила школярів справедливо вирішувати суперечки

13 травня 2019, 12:48

Суддя-спікер Апеляційного суду Черкаської області Оксана Карпенко провела черговий «Урок справедливості» для учнів 4-А класу Черкаської загальноосвітньої школи №11. Всеукраїнську акцію ініційовано Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України (АРССУ) за підтримки Ради суддів України (рішення РСУ від 17.09.2018 №59). Захід здійснено в рамках реалізаціі грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

Розпочинаючи урок, Оксана Карпенко розказала учням про те, як функціонує судова система в України та які повноваження, зокрема, має Апеляційний суд Черкаської області. Суддя-спікер запропонувала школярам поділитися досвідом про те, як вони та їхні рідні вирішують суперечки у повсякденному житті, а після цього пояснила дітям суть поняття «справедливість», запросила подивитися освітній мультфільм «Кінь проти Хом’яка» і вирішити спір між головними героями.

«У процесі визначення на чиєму боці правда у спорі між мультиплікаційними героями, діти жваво та активно обговорювали ситуацію, наводили цікаві аргументи на підтвердження своїх гіпотез», - поділилася враженнями суддя-спікер Оксана Карпенко.

Суддя-спікер заохочувала дітей до дискусії, ставлячи уточнюючі питання. Насамкінець учні отримали диплом про участь у Всеукраїнській акції та тематичні наліпки із зображеннями головних героїв мультфільму.