flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Володимир Бабенко у Всесвітній день лісництва висадив понад 50 дубів

24 березня 2015, 16:04

 

Голова апеляційного суду Черкаської області узяв участь у акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», офіційне відкриття якої на Черкащині відбулося на базі Смілянського лісгоспу 21 березня. Цьогоріч ювілейна десята акція триватиме аж до Дня довкілля, який в Україні відзначають 18 квітня. Упродовж майже місяця у всіх лісгоспах дерева саджатимуть усі бажаючі від школярів і до керівництва області.

Почин був вдалий. Гуртом керівники судової та виконавчої гілок влади у тандемі з учнями шкільного лісництва висадили майже 2,6 гектара дуба звичайного. Цьому сприяли сонячна погода, невимушена атмосфера та спортивний азарт.

– Це чудова, добра і світла акція. Адже посадивши дерево ми робимо вклад у майбутнє. Сподіваюся, що наші онуки гулятимуть цим дубовим гаєм. Прикметно, що ця акція стартує саме 21 березня, бо сьогодні незвичайний день – день весняного рівнодення, астрономічний початок весни. У давні часи цей день був великим святом, адже вважалося, що сьогодні світло перемагає темряву, відбувається торжество добра над злом. Сподіваюся, що і у нашій країні настане мир, злагода, спокій і добро – зазначив Володимир Бабенко.

До речі Володимир Миколайович встановив два власні рекорди – він не лише одним з перших закінчив роботу на власній ділянці, але й посадив вдвічі більше дерев ніж інші учасники акції – висадивши загалом понад 50 дубів.

Довідково:

Як повідомляє Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства, у рамках лісокультурної компанії, яка зараз триває в області, лісівниками уже посаджено майже 800 гектарів лісів – більша частина від запланованого. У минулому році було посаджено 1,5 тис. гектарів лісів, у цьому році заплановано не менше. Традиційно основними лісоутворюючими породами для області є сосна і дуб. Щоб успішно провести усі весняні посадкові роботи, у минулому році лісгоспами заготовлено 57 тонн лісового насіння, вирощено майже 11 мільйонів сіянців.

 

Фото-галерея