flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

16 листопада 2012 року відбулася нарада з суддями місцевих судів Черкаської області щодо стану здійснення судочинства за 9 місяців 2012 року

16 листопада 2012, 10:44

16 листопада 2012 року в апеляційному суді Черкаської області спільно з ТУ ДСА України в Черкаській області  відбулася нарада з суддями місцевих судів області щодо стану здійснення судочинства за 9 місяців 2012 року.

У вступному слові голова апеляційного суду Черкаської області Бабенко В.М. привітав учасників зібрання, поінформував про результати роботи апеляційного суду та місцевих судів області за 9 місяців 2012 ро­ку, навів статистичні дані щодо навантаження, якості роботи суддів місцевих судів з розгляду цивільних і кримінальних справ та звернув увагу на показники тривалого тримання під вартою осіб, які рахуються за судами понад 6 місяців.

У своєму виступі голова акцентував увагу, що відповідно до проекту положень нової редакції Кодексу суддівської етики, підготовленого робочою групою Ради суддів України на виконання рішення X-го позачергового з'їзду суддів України, судді добровільно беруть на себе більш істотні обмеження, пов’язані із дотриманням етичних норм у поведінці як під час відправлення правосуддя так і в повсякденному житті, а відтак зобов’язані демонструвати і просувати високі стандарти поведінки з урахуванням  міжнародних та Європейських стандартів суддівської поведінки та застосування цих стандартів в Україні.

У нараді взяла участь суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ Щепоткіна В.В., яка виступила на тему: «Апеляційний порядок розгляду кримінальних проваджень за новим КПК».