flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники апеляційного суду Черкаської області у День Святого Миколая здійснили мрію інтернатівців

20 грудня 2012, 08:35

19 грудня в Україні урочисто відзначають День Святого Миколая. Здавна, цей святий вважається покровителем дитинства, тому саме у його свято дорослі вітають дітлахів, зокрема й тих, які потребують особливої уваги.

Тож, виконуючи розпорядження облдержадміністрації «Про організацію в області надання шефської допомоги закладам для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та іншим закладам соціального захисту для дітей», голова апеляційного суду Черкаської області Володимир Бабенко і судді: Олег Новіков та Наталія Корнієнко відвідали Черкаську загальноосвітню санаторну школу-інтернат І-ІІ ступенів Черкаської обласної ради. Гості здійснили мрію школярів і подарували їм відеокамеру. Звісно ж, не обійшлося свято і без солодощів – дітлахи поласували смачними гостинцями.

У своєму вітальному слові Володимир Бабенко зазначив: «Дитинство – це час мрій та чудес. Тому ми, дорослі, маємо якнайдовше плекати в душах дітей відчуття казки. Піклуючись про підростаюче покоління ми робимо вклад у наше майбутнє. Адже тут, серед сьогоднішніх школярів, багато завтрашніх науковців, митців, політиків, вчителів, лікарів… Можливо, є й майбутні юристи, чи навіть судді. Тож я бажаю вам найсміливіших мрій та, неодмінно, втілення їх у життя».

Школярі ж, на знак вдячності, влаштували для гостей театралізоване дійство «У дитинства край іде Святий Миколай», порадувавши глядачів своїми талантами.

 

Довідково:

          Зараз у Черкаській загальноосвітній санаторній школі-інтернаті І-ІІ ступенів Черкаської обласної ради перебувають 502 вихованці, з яких 4 дітей, позбавлених батьківського піклування, 18 дітей-інвалідів, 19 дітей, постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС та 23 дитини з багатодітних сімей.

          У школі створені необхідні умови для всебічного розвитку вихованців. Тут діти не лише навчаються та покращують здоров’я, але й мають можливість для творчої самореалізації.

У 2012-2013 н. р. 59 учнів стали учасниками та переможцями Весукраїнських та обласних конкурсів та змагань. А саме: Всеукраїнська виставка-конкурс дитячого малюнку «Я хочу жити в якісному світі», «Зоологічна галерея», «Захистимо вовків», Київський ярмарок дитячих робіт «Новорічний ярмарок», міський конкурс «Рятівники серед нас», акція до Всесвітнього Дня Толерантності, фінальні змагання ХІХ спартакіади «Повір у себе» серед дітей-інвалідів.