flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підбито підсумки стану здійснення правосуддя місцевими загальними судами та апеляційним судом Черкаської області за 2012 рік

08 лютого 2013, 14:31

Сьогодні у приміщенні апеляційного суду Черкаської області відбулася спільна нарада з головами та суддями місцевих загальних судів області. У нараді взяли участь начальник ТУ ДСА України у Черкаській області Валентина Кулик, голова апеляційного суду Черкаської області Володимир Бабенко, заступники голови, секретарі судових палат, судді-куратори місцевих загальних судів апеляційного суду Черкаської області, голови та судді місцевих загальних судів області.

Основним питанням порядку денного було підбиття підсумків 2012 року.

У вступному слові Володимир Бабенко зазначив, що підбиття підсумків та аналіз роботи, перш за все, покликані покращити діяльність судів – виокремити та посилити позитивні тенденції а також виявити та усунути недоліки.

– Згідно представлених статистичних даних штатна чисельність суддів у 23 місцевих судах Черкаської області становить 146 суддів. У судах фактично працювало 139 суддів, тобто станом на 31.12.2012 року вакантними залишалися 7 посад суддів. Місцеві суди Черкаської області по першій інстанції у 2012 році розглянули 98760 справ та матеріалів усіх категорій.  

В апеляційному суді Черкаської області упродовж 2012 року працювало 46 суддів – 100% від кількості осіб за штатним розписом. Усього за аналізований період до апеляційного суду Черкаської області надійшло 7073 справи за апеляціями усіх категорій, що на 15,51% менше, ніж у 2011 році. Стабільність вироків суддів першої інстанції про кримінальних справах – 90,18%. Стабільність рішень, ухвалених місцевими судами області по цивільних справах – 95,88%, – поінформував присутніх Володимир Миколайович.

З детальним аналізом роботи районних судів виступили в. о. заступника голови апеляційного суду Анатолій Демиденко та заступник голови апеляційного суду Ігор Ваврів. Вони озвучили  статистичні дані та акцентували увагу на окремих недоліках, запропонувавши шляхи їх усунення. Потому усі присутні мали змогу обговорити озвучену інформацію та отримати консультацію зі спірних питань.

Підсумовуючи результати зустрічі Володимир Бабенко наголосив: «Пріоритетним завданням суддів апеляційного суду Черкаської області є продовження роботи з вивчення стану організації здійснення цивільного та кримінального судочинства місцевими судами області, виявлення напрямків правозастосовчої практики, які найчастіше викликають складнощі та потребують методичної допомоги з боку суддів апеляційного суду».

На сам кінець, загальним рішенням зборів було узгоджено проведення низки семінарів, які покликані оптимізувати роботу судової системи області в цілому.