flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Під час прес-конференції в апеляційному суді Черкаської області журналісти ознайомилися з новаціями сучасного судочинства

20 березня 2013, 15:51

 

Сьогодні у приміщенні апеляційного суду Черкаської області відбулася прес-конференція голови апеляційного суду Володимира Бабенка та його заступника Ігоря Вавріва. Для обговорення медійникам було запропоновано тему «Новації в сучасному судочинстві».

– Впровадження інформаційних технологій і телекомунікаційних засобів у вітчизняне судочинство на часі, адже прогрес не стоїть на місці, а основне завдання судової системи – це не лише забезпечення верховенства права, але й доступність та відкритість для усіх громадян, – наголосив голова апеляційного суду Черкаської області Володимир Бабенко.

         Володимир Миколайович розповів журналістам про нововведення  в інформатизації судочинства, зокрема про пілотний проект «Електронний суд», розсилку sms-викликів учасників справ, роботу сайт Судова влада України, тощо.

         У свою чергу Ігор Ваврів розповів про новації прийнятого наприкінці минулого року КПК, зокрема про зміну запобіжних заходів: «За даними ВССУ, з моменту набрання чинності нового КПК кількість випадків взяття під варту громадян з моменту вступу в дію норм нового Кримінального процесуального кодексу зменшилась майже вдвічі. Частіше перевага надається альтернативним заходам, таким як домашній арешт, чи застава».

         Окрім того журналістам наочно продемонстрували роботу ще одного нововведення – відеоконференцзв’язку та пояснили особливості його роботи.

 

 

 

Фото-галерея