flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Володимир Бабенко про введення розсилки sms-повідомлень: «Судова система має йти у ногу з часом і ставати більш доступною для громадян»

20 березня 2013, 16:10

Під час сьогоднішньої прес-конференції голова апеляційного суду Черкаської області Володимир Бабенко розповів про новацію, яку найближчим часом планується запровадити в роботі суду: «Ми перебуваємо на стадії вивчення та впровадження сервісу оповіщення учасників процесів за допомогою SMS-повідомлень, щоб у них було достатньо часу для підготовки до засідань та своєчасної явки в суд».

Також Володимир Миколайович окреслив низку переваг цього нововведення. Зокрема акцентував увагу на значній економії бюджетних коштів. Адже лише за минулий рік апеляційний суд Черкаської області здійснив 49560 почтових відправлень.

– Зараз важко точно сказати, скільки бюджетних коштів буде зекономлено, однак, з упевненістю можна стверджувати, що економія буде значною, – зазначив Володимир Бабенко.

Окрім того, така система викликів є доступною, оперативною та зручною. Про переваги SMS інформування свідчить і практика закордонних колег. Зокрема SMS-розсилкою активно користуються суди Російської Федерації та багатьох європейських країн.