flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді апеляційного суду Черкаської області взяли участь у влаштованому ВССУ семінарі в режимі відеоконференцзв’язку

22 березня 2013, 12:10

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ започаткував практику проведення семінарів у режимі відеоконференцзв’язку з апеляційними судами, які планується проводити двічі на місяць. Перший семінар на тему: «Заходи забезпечення кримінального провадження: види, загальні правила застосування, розгляд відповідних клопотань» відбувся уже сьогодні.

Розпочав захід виконуючий обов’язки голови ВССУ Станіслав Міщенко, який і окреслив проблематику заходу та висловив сподівання, що подібні зустрічі стануть корисними для усіх суддів у їхній робочій практиці.

Суддя судової палати у кримінальних справах ВССУ Станіслав Кравченко розповів про пять видів запобіжних заходів та особливості критеріїв обрання одного з них у конкретних випадках, зупинившись зокрема на домашньому арешті та заставі.

У ході семінару судді ВССУ Валентин Зубар, Наталія Марчук, Станіслав Кравченко та Станіслав Міщенко відповідали на питання, які  виникли у їхніх колег з апеляційних судів. Також Станіслав Міщенко запевнив, що  за результатами обговорення буде розроблено інформаційні листи, в яких ВССУ надасть роз’яснення з порушених проблемних питань.