flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спростовано розміщені у ЗМІ закиди про, начебто, неправомірні дії у суді

03 червня 2013, 12:35

 

Прокуратура міста Черкаси завершила досудове розслідування за зверненням працівників суду по факту, викладеному в одній із публікацій „Газети по-українськи”. Зокрема, стаття від 05.02.2013 містила слова: ”В апеляційному суді, як тільки оголосили рішення, за суддями в коморку з чемоданом побіг адвокат”.

     Відомості про цей факт були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 22.03.2013 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 376 КК України – втручання  в  будь-якій  формі  в діяльність судді з метою перешкодити  виконанню  ним  службових  обов'язків або добитися винесення неправосудного рішення.

Особа, яка давала інтерв’ю журналісту „Газети по-українськи” з приводу розгляду її справи в суді, будучи допитаною у рамках кримінального провадження, заперечила той факт, що говорила наведені у статті слова. Вона зазначила, що після проголошення апеляційним судом рішення адвокат її опонентів „пішов по коридору, але не заходив у приміщення суддів, де виноситься рішення”.

У свою чергу адвокат та інші свідки цієї події теж заперечили факт, викладений у публікації.

За результатами проведення досудового розслідування прийнято рішення про закриття кримінального провадження на підставі п.2 ч.1 ст. 284 КПК України.

 

За інформацією прес-служби прокуратури міста Черкаси