flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В апеляційному суді Черкаської області активно впроваджуються новітні технології

12 червня 2013, 12:39

Активно впроваджується практика проведення судових слухань в режимі відеоконференцзвязку. Так, 12 червня відбулося слухання справи, у якій одна зі сторін була присутня у залі судових засідання апеляційного суду Черкаської області, а інша – у залі судових засідань Оболонського районного суду міста Києва. 

Така необхідність виникла у зв’язку з тим, що на підприємстві позивача не здійснюється фінансування відряджень і відсутня відрядна форма праці, відповідно представник позивача не мав змоги фізично бути присутнім у судовому засіданні. Підприємство позивача знаходиться у Оболонському районі міста Києва і Оболонський районний суд міста Києва міститься в переліку судів, в яких впроваджено систему відеоконференцзвязку, згідно даних на веб-сайті «Судова влада України». Так само у цьому переліку знаходиться і апеляційний суд Черкаської області. Тому, позивач надіслав на адресу апеляційного суду Черкаської області клопотання про проведення судового засідання у режимі відеоконференцзв’язку, суддя-доповідач по справі виніс ухвалу, згідно якої й було здійснено відеоконференцзв’язок.

Коментар на тему:

   Така форма роботи – це не просто впровадження новітніх технологій, це заходи задля підвищення комфорту учасників судового процесу. Адже судове засідання у форматі відеоконференцзвязку економить час і кошти сторін по справі, – зазначив голова апеляційного суду Черкаської області Володимир Бабенко.