flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представниця суду взяла участь в обговоренні питань доступності правосуддя для людей з інвалідністю

29 січня 2018, 12:59

26 січня 2018 року у Києві пройшов тренінг для тренерів-викладачів навчальної програми «Покращення рівня доступності правосуддя для людей з інвалідністю», участь у якому взяла начальник відділу забезпечення діяльності судової палати у цивільних справах Апеляційного суду Черкаської області Інна Караванська. Його організовано за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках програми «Нове правосуддя».  

Основна мета заходу – проведення адаптації діючої навчальної програми з покращення рівня навиків спілкування працівників суду із людьми з інвалідністю та для її подальшого викладання суддям. 

Учасники тренінгу організувалися в робочі групи за чотирма напрямами та обговорили загальні поняття про інвалідність, правовий статус людей з інвалідністю, комунікативно-психологічні особливості взаємодії з ними, а також те, якою повинна бути фізична доступність будівель та приміщень судів для осіб з інвалідністю та мало мобільних груп населення.

По закінченні дискусій представники робочих груп презентували свої напрацювання. На їх основі будуть сформовані матеріали для навчальної програми «Покращення рівня навиків спілкування та роботи суддів із людьми з інвалідністю», її успішної реалізації з метою забезпечення доступності до правосуддя людей з інвалідністю.