flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники апарату суду покращували навички взаємодії з особами з інвалідністю

05 травня 2018, 16:32

4-5 травня 2018 року начальник відділу забезпечення судової палати у цивільних справах Інна Караванська, яка також є тренером-викладачем Національної школи суддів України навчальної програми «Покращення рівня доступності правосуддя для людей з інвалідністю», провела семінар для працівників апарату суду щодо покращення рівня навиків спілкування та роботи з людьми з інвалідністю.

У семінарі взяли участь спеціалісти відділів, що забезпечують діяльність судової палати у кримінальних справах та судової палати у цивільних справах; спеціалісти відділу організації діловодства (канцелярії); секретарі судового засідання; працівники служби судових розпорядників та патронатної служби.

Інна Караванська роз’яснила питання правового статусу людей з інвалідністю, комунікативно-психологічні особливості взаємодії із людьми з інвалідністю, торкнулася аспектів фізичної доступність будівель та приміщень суду для людей з інвалідністю та маломобільних груп населення. Під час семінару учасники мали змогу поставити свої питання та обговорити проблематику по кожній із тем.

Насамкінець тренер-викладач наголосила, що робота працівників апарату суду у взаєминах з особами з інвалідністю та маломобільними групами населення є досить важливою, адже надання безпосередньої всебічної допомоги цим категоріям громадян сприяє належному забезпеченню доступу їх до правосуддя.