flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді та журналісти обговорювали найважливіші аспекти співпраці

27 червня 2018, 13:41

26 червня у м. Києві пройшов другий загальнонаціональний форум «Незалежні суди та вільні ЗМІ: розширення можливостей співпраці».

За сприяння ДСА України у приміщенні  Апеляційного суду Черкаської області було організовано відеоконференцзв’язок, що дозволив взяти участь у форумі представникам Черкаської області. До обговорення долучилися судді, прес-секретарі (особи, що відповідальні за зв’язки з громадськістю), інші представники місцевих загальних судів Черкащини, а також журналісти місцевих видань.

«На сьогоднішній день важливо інформувати суспільство про діяльність судової влади, шляхом надання якомога більш корисної та неупередженої інформації. Адже тільки так ми зможемо подолати недовіру громадян до судів. І співпраця судів з представниками засобів масової інформації наразі дуже важлива», - висловила свою думку суддя-спікер Апеляційного суду Черкаської області Оксана Карпенко.

Цьогоріч на форумі були присутні не лише представники різних медіа, а й громадських організацій. Зокрема, учасникам панельних дискусій були Лілія Дроздик, керівник відділу комунікації та адвокації Центру демократії та верховенства права; Єгор Желтухін, головний редактор «Юридичної газети»; Євген Гордейчик, головний редактор журналу «Фокус»; Олександр Мартиненко; генеральний директор агентства «Інтерфакс-Україна» та інші.

Форум складався з п’яти дискусійних панелей, під час яких було обговорено можливості розширення співпраці, потреби представників ЗМІ у взаємодії із судовою владою, уникнення маніпуляцій і викривлення інформації про суддівську працю. Насамкінець учасники ознайомилися з міжнародним досвідом взаємодії судів та представників преси.