flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Володимир Бабенко зустрівся з майбутніми юристами

09 жовтня 2013, 17:14

9 жовтня голова апеляційного суду Черкаської області Володимир Бабенко у рамках відзначення тижня права завітав до гуманітарно-правового ліцею, аби привітати педагогів, учнів та батьків з нагоди Дня юриста.

– Діти, кожен з вас у душі уже юрист – і саме зараз ви стали на шлях здобуття цієї важливої, відповідальної, складної, але,  без сумніву, цікавої професії. Майбутнє належить вам – молодим, сповненим життєвої енергії людям. Країні вже сьогодні потрібні ваші знання, ваш реальний внесок у справу державотворення, велику справу побудови демократичної процвітаючої України, – зазначив у вітальному слові Володимир Миколайович.

Також очільник суду підкреслив, що велика відповідальність нині лежить на плечах учителів і батьків, бо саме вони навчають і виховують нову генерацію висококваліфікованих юристів, а отже, від них сьогодні залежить, наскільки правовою буде наша держава завтра.

Зустріч відбулася у невимушеній обстановці з чаєм та солодощами. А окрім святкового концерту, майбутні юристи підготували ще й ряд цікавих конкурсів та вікторин.

На останок Володимир Бабенко запевнив, що співпраця з підростаючим поколінням стане доброю традицією: «Суддівський корпус Черкащини, зокрема апеляційний суд Черкаської області, завжди відкриті до плідної співпраці з усіма, хто прагне знань та професійного самовдосконалення».

 

Довідково:

Черкаський гуманітарно-правовий ліцей  створено 1997 року рішенням  міськвиконкому.

При утворенні установи було визначено, що  ліцей свою діяльність спрямовує, насамперед, на допрофесійну підготовку майбутніх юристів у різних сферах державної діяльності та приватному секторі. Виховна, наукова, навчальна  робота установи налаштовуються під специфіку навчання за цим профілем.

На сьогодні в структурі ліцею працює 2 факультети:   іноземна мова і право та історія і право.

Щодо навчальних предметів, то окрім класичного правознавства, вивчаються спеціальні дисципліни – права дитини, права людини, юридичний переклад, історія держави і права України, риторика, логіка, айкідо. Поглиблено вивчаються  правознавство, історія, англійська мова.

Навчання дітей відбувається із 7-го класу.

У 2013-2014 році в ліцеї навчається 320 учнів.