flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя-секретар судової палати у цивільних справах долучилася до обговорення питань про розгляд сімейних справ

22 жовтня 2018, 11:58

19 жовтня 2018 року відбувся правовий практикум на тему: «Особливості розгляду деяких категорій справ, що виникають із сімейних правовідносин: сталість та єдність судової практики», який було організовано Касаційним цивільним судом у складі Верховного Суду спільно Міністерством юстиції України.

Участь у заході взяла секретар судової палати у цивільних справах, суддя Апеляційного суду Черкаської області Людмила Василенко.

Серед доповідачів: заступник міністра юстиції України з питань виконавчої служби Світлана Глущенко, секретар Першої судової палати Касаційного цивільного суду у складі ВС Дмитро Луспеник, суддя Касаційного цивільного суду у складі ВС Юлія Черняк, секретар Другої судової палати Касаційного цивільного суду у складі ВС Марина Червинська.

Доповідачі торкнулися питань забезпечення прав дітей на належне утримання: процесуальні питання вирішення окремих категорій спорів, що виникають із сімейних відносин; практика розгляду цивільних справ щодо визначення місця проживання малолітніх дітей; оновлене законодавство та формування судової практики; застосування Гаазької конвенції при вирішенні справ про викрадення дітей крізь призму практики ВС та ЄСПЛ.

Таким чином, під час правового практикуму було порушено низку нагальних питань, що наразі є вкрай актуальними та мають науковий та практичний інтерес.