flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Налагодження міжнародних зв’язків

18 листопада 2013, 08:15

 

Асоціація суддів Черкаської області організувала поїздку делегації представників судової влади Черкащини до польського міста-побратима  Бидгоща. До складу делегації увійшли: президент Асоціації суддів Черкаської області Оксана Карпенко, суддя апеляційного суду Черкаської області Іван Гончарук, начальник відділу кадрової роботи та державної служби апеляційного суду Черкаської області Людмила Бойко, суддя Соснівського районного суду м. Черкас Світлана Токова та суддя Придніпровського районного суду м. Черкас Ігор Макаренко. Очолив делегацію голова апеляційного суду Черкаської області Володимир Бабенко.  У ході візиту черкаські служителі Феміди обмінялися досвідом зі своїми колегами з Окружного та Адміністративного судів Бидгоща.

- Реформування судової системи є однією з важливих складових європейської інтеграції України. Процес реформування – це тривалий у часі і глибинний у своїй суті процес, який потребує системності й послідовності у забезпеченні його реалізації. Саме тому важлива двостороння співпраця органів судової системи України з органами судової системи країн-членів Європейського Союзу. Особливо це актуально у контексті україно-польських відносин, оскільки географічна близькість та спільна історія стали основою ментальної спорідненості наших народів, а відповідно, і ціннісної, – підкреслив Володимир Бабенко.

А Оксана Карпенко наголосила на вагомості подібних зустрічей: «Усі базові європейські цінності мають своє відображення у правових нормах Європейського Союзу. Досить часто у своїй практиці ми, українські судді, послуговуємося практикою своїх колег з Європейського суду, безпосередньо застосовуючи його рішення у вітчизняному судочинстві, а отже, тісна співпраця – це найкраща можливість обміну досвідом.»

 

Довідково: Би́дгощ  – повітове місто в історичному регіоні Куявія на півночі Польщі. Місто розташоване на річці Брді, є початковим пунктом Бидгощського каналу, який на сході доведений до Вісли. Бидгощ – найбільше місто та адміністративний центр Куявсько-Поморського воєводства. Бидгощ є одним з найбільших міст у Польщі, 8-ме за чисельністю населення (363,93 тис. осіб), 10-те за площею (175,98 км ²). Місто є великим економічним, культурним, науковим, медичним, військовим та спортивним центром країни.