flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Олег Новіков долучився до вивчення актуальних питань застосування ЦПК України

29 березня 2019, 14:31

25–29 березня 2019 року в місті Києві суддя Апеляційного суду Черкаської області Олег Новіков проходив підготовку суддів судових палат у цивільних справах апеляційних судів, яку провела Національна школа суддів України.

В межах підготовки відбулися тренінги: “Деякі питання, що виникають при розгляді справ із кредитних правовідносин” та “Актуальні питання написання судових рішень у світлі новел процесуального законодавства у цивільному судочинстві”.

Суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді Ольга Ступак розкрилаучасникам проблемні питання щодо розв’язання сімейних спорів.

Член Вищої ради правосуддя, суддя Апеляційного суду Харківської області Лариса Швецова розглянула з колегами новели Цивільного процесуального кодексу України в контексті застосування міжнародних стандартів судочинства.

Також відбулася професійна дискусія щодо напрацьованої практики розгляду судами спорів, що виникають із земельних правовідносин, а також опрацювання правових висновків Верховного Суду України та Великої Палати Верховного Суду у спорах, що виникають із земельних правовідносин, ініційована виконувачем обов’язків Голови Верховного Суду України Василем Гуменюком.

Суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у відставці Олена Умнова в ході інтерактивної лекції зосередила увагу суддів на практиці розгляду спорів щодо набуття права власності на земельні ділянки в порядку спадкування та детально зупинилася на правових висновках Верховного Суду України та Великої Палати Верховного Суду у справах про спадкування.

Головний науковий співробітник відділу науково-методичних досліджень проблем судочинства НШСУ Олена Захарова розкрила актуальні питання щодо застосування Цивільного процесуального кодексу України (в редакції 2017 року) судами апеляційної інстанції та встановлення меж перегляду цивільних справ апеляційним судом.

Судовий експерт ТОВ “Експертно-дослідної служби України”, викладач із підвищення кваліфікації адвокатів Олексій Віхляєв розглянув із суддями обов’язкові випадки призначення та проведення експертизи в цивільному процесі.

Також в рамках підготовки учасники розглянули питання антикорупційного законодавства та особливостей декларування майна, доходів, витрат і зобов’язань фінансового характеру за рік, українського ділового мовлення та мистецтва правового письма та інші питання.