flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рада суддів України звернулася до ВККС про пришвидшення процесу кваліфікаційного оцінювання суддів

19 квітня 2019, 16:32

19 квітня 2019 року у приміщенні Верховного Суду відбулося засідання Ради суддів України, в якому взяла участь член ради суддів України, суддя Городищенського районного суду, уповноважений представник РСУ в Черкаській області Оксана Савенко.

У своїй доповіді голова Ради суддів України Олег Ткачук повідомив, що в РСУ надійшло понад 200 звернень від судів щодо затягування термінів проведення кваліфікаційного оцінювання суддів.

В свою чергу, заступник голови ВККС Станіслав Щотка пообіцяв, що вже з квітня інтенсивність проведення кваліфікаційного оцінювання зросте, водночас, зазначивши, що до вересня, як повідомлялося раніше, цей процес завершити навряд чи вдасться. А у тому, що кваліфоцінювання затягнулося, прямої провини ВККС немає, за словами Станіслава Щотки, оскільки Комісія в 2018-2019 роках виявилася перевантажена різними процедурами. Також всі судді повинні були пройти психологічне тестування, а антикорупційні органи повинні були направити в Комісію відповіді на відповідні запити.

За результатами засідання Рада суддів України підготувала рішення, у якому рекомендувала ВККС вжити заходів щодо пришвидшення процесу кваліфікаційного оцінювання суддів.

Також було розглянуто наступні питання:

  • Щодо врегулювання проблеми з виплатою заробітної плати працівникам апаратів судів.
  • Щодо охорони судів. 
  • Щодо повноважень суддів, до яких було застосовано дисциплінарне стягнення у вигляді відсторонення від здійснення правосуддя на певний термін. 
  • Про внесення змін до Положення про порядок виготовлення, обліку, видачі, заміни та знищення посвідчень суддів. 
  • Про внесення змін до рішення Ради суддів України від 25.01.2019 № 7 про затвердження технічного опису (зразка) мантії суддів місцевих та апеляційних судів з натуральної тканини. 
  • Про погодження внесення змін до Порядку формування, ведення, обліку та зберігання особових справ суддів. 
  • Про заохочення.