flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддівський урок: суддя-спікер Оксана Карпенко розказала першокласникам про справедливість

26 квітня 2019, 11:56

Вчергове суддя-спікер Апеляційного суду Черкаської області Оксана Карпенко провела Урок справедливості. Цього разу - для учнів 1-Б класу Черкаської спеціалізованої школи №33 ім.В.Симоненка. Всеукраїнську акцію «Урок справедливості» ініційовано Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України (АРССУ) за підтримки Ради суддів України (рішення РСУ від 17.09.2018 №59). Захід здійснено в рамках реалізаціі грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

Розпочинаючи урок, Оксана Карпенко попросила першокласників поділитися власним досвідом вирішення суперечок у повсякденному житті та розказати як вони були вирішені.


Після цього дітям було продемонстровано освітній мультфільм «Кінь проти Хом’яка» та запропоновано вирішити спір між головними героями.

«Кожен ділився своїми думками щодо того, хто правий у цьому спорі. Приємно відзначити, що навіть в такому юному віці діти аналізували ситуацію і деякі з них одразу вирішили спір справедливо», - зазначила Оксана Карпенко.

Насамкінець суддя-спікер поспілкувалася з дітьми на тему справедливості та розказала про роль судової гілки влади у суспільстві.
На згадку школярі отримали диплом за участь у Всеукраїнській акції "Урок справедливості" та тематичні наліпки.