flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В апеляційному суді Черкаської області відбулася нарада в режимі відеоконференцзв’язку

03 грудня 2013, 16:05

В апеляційному суді Черкаської області започатковано новацію – відбулася нарада з місцевими судами області в режимі відеоконференцзвязку. У ході наради обговорили моніторинг ефективності використання відеоконференцзв’язку  під час досудового розслідування та судового провадження, а також проблемні питання, які виникають у ході використання цієї системи.

На порядок денний було винесено й розгляд узагальнення по місцевих та апеляційному суду Черкаської області про кількість кримінальних справ, які знаходяться на розгляді понад 1 рік та проаналізовано причини тривалого розгляду із аналізом конкретних прикладів.

Голова апеляційного суду Черкаської області Володимир Бабенко та начальник ТУ ДСА України в Черкаській області заслухали інформацію голів тих місцевих судів, у яких не проведено жодного судового засідання у режимі відеоконференцзв’язку і не надіслали жодного SMS-повідомлення

Також голова апеляційного суду Черкаської області довів до відома учасників наради окремі рішення ради суддів та результати наради голів апеляційних судів, що минулого тижня відбулася у Харкові.

Окрім того, голови місцевих судів отримали відповіді на питання, що їх турбували – як організаційні, так і процесуальні.

На останок, усі відзначили ефективність цього виду роботи та вирішили зробити такі он-лайн зустрічі традиційними – з періодичністю раз на місяць.